Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening heeft u zekerheid vooraf

Wat is een persoonlijke lening

 

Online een persoonlijke lening aanvragen

Wat is een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening leent u een vast bedrag voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld een nieuwe auto, caravan, badkamer of boot. Bij een persoonlijke lening lost u de lening af in gelijke maandtermijnen en met een vaste looptijd. Een maandtermijn bestaat uit een bedrag voor de aflossing én de rente. Aan het einde van de looptijd heeft u de volledige lening afbetaald en zijn er geen bijkomende kosten of andere verassingen meer.

Leendoel

Het is wel belangrijk dat de looptijd wordt afgestemd op het doel waarvoor u wilt lenen. Stel u wilt geld lenen voor een nieuwe auto. Gemiddeld rijdt u 7 jaar in dezelfde auto. Dan is het wijs de looptijd af te stemmen op deze periode. Dan kunt u na 7 jaar deze auto inruilen, u heeft de lening dan afbetaald en u kunt gelijk een nieuwe lening aanvragen als u dat wilt.

U weet waar u aan toe bent

Deze soort lening kent dan ook een vaste looptijd en een vaste maandaflossing. U weet exact wat u kwijt bent en tegen welke rente. Een persoonlijke lening is de meest heldere lening die er is. Alles staat vantevoren vast en er zijn geen verassingen of andere bijkomstigheden achteraf.

Op deze website vindt u tevens een praktisch stukje gereedschap om te zien wat u per maand kwijt bent aan rente en aflossing.

Rente

Het rentepercentage wordt bij een persoonlijke lening vantevoren vastgelegd, dus aan het begin van het contract en blijft ongewijzigd gedurende de looptijd van de lening.

Tip ! :
Heeft u nu een doorlopend krediet? Gezien de lage huidige rentestand is het oversluiten van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening zeer aantrekkelijk geworden. U bouwt uw lening af, u heeft een vaste rente en u weet vooraf wanneer uw lening geheel is afbetaald.

Samenvattend:
Wat is een persoonlijke lening:

  • Vantevoren bepaald bedrag wat geleend wordt
  • Vaste looptijd
  • Vaste afgesproken rente
  • Vast maandbedrag
  • Zekerheid en duidelijkheid, aan het eind is alles afgelost
  • Vervroegd aflossen is niet boetevrij
  • Registratie en controle bij het BKR (bureau krediet registratie)

Online een persoonlijke lening aanvragen